The One With The Picnic...


Locatie - http://www.trefcentrummoorsel.be/

Foto's - http://www.elkevandenende.com/

Catering - http://www.qarfa.be/

Bloemen - Hof Ter KlaverenBabette en Jan - Bij onze eerste ontmoeting stond voor dit koppel één ding vast, het mocht geen klassiek trouwfeest worden. Ze wilden een dag waar niets moest en alles kon. Geen vaste tafelindeling, geen opgelegde dresscode, kortweg een down to earth wedding.


Deze ongedwongenheid in combinatie met hun hedendaagse trouwlocatie en de gekozen trouwdag, brachten ons al snel bij het idee van een picknick. Grote dekens bedekt met dikke kussens, vazen vol wilde bloemen en gasten die zich met goedgevulde picknickmandjes nestelen in de zomerse tuin. Naast Babette en Jan was ook Renate van Qarfa Catering meteen te vinden voor dit concept.


Zij stelde kleurrijke gerechten samen, geserveerd in mooie keramiek en glazen weckpotten. Wij voorzagen de houten kisten waar alles mooi in gepuzzeld werd. Gasten konden per 10 een kistje delen en nadien hun potjes laten opvullen aan het buffet. Op de receptietafels werd extra fingerfood voorzien.


Een andere wens van Babette en Jan was om nauw betrokken te zijn bij de realisatie van hun feest. Dus, gingen we met hen naar een stoffenbeurs waar we materiaal uitkozen voor gastencadeaus en guirlandes. Samen verzamelden we glazen yoghurt potjes voor de kaarsen en tinnen blikken voor de wild flowers. Dit alles kreeg extra cachet met slingers vol lichtjes in de bomen.


De bruid knipte zelf de hartjesconfetti bij elkaar voor na de kerkdienst en knoopte samen met haar mama en schoonmama de guirlandes. De photobooth werd een uitvergrootte instaxfoto en iedere gast kreeg als cadeau een bloembol mee naar huis (die hun de komende lente nog even aan deze mooie dag zal doen herinneren).


Hoewel we alles zorgvuldig voorbereiden, zijn er altijd factoren die we niet in de hand hebben. De allergrootste hiervan is het weer. En ja hoor, op 12 augustus regende het oude wijven. De tuin veranderde in een ondiepe vijver en de dekens en kussens moesten gedwongen naar binnen verhuizen. Gelukkig liet niemand dit aan zijn hart komen. Kinderen bouwden tipi’s met de picknickdekens en vrienden en familie deelden met veel plezier een tafel. Tot in de vroege uurtjes maakten ze er samen een knalfeest van!


Babette en Jan, langs deze weg willen we jullie nogmaals bedanken voor jullie aanstekelijke enthousiasme en de fijne samenwerking. Ook jullie ouders willen we graag bedanken om the day after een handje toe te steken. Het was heel fijn dat carte blanche een onderdeel van jullie verhaal mocht zijn!


Julie & Eva92 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

©carte blanche by Atelier Atmosfeer:

Eugeen Bosteelsstraat 40, 9300 Aalst

Oost-Vlaanderen, België

  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon