The One With The Flowerbombs


Locatie - http://www.pauwkenshof.be/

Foto's - http://www.jeroenvanneste.be/

Bloemen - Hof Ter KlaverenRuth & Jonathan - Het begon allemaal met een illustratie... Heel kleurrijk, heel fleurig en ontworpen door Flore De Ruysscher (http://www.florederuysscher.be/), de schoonzus van de bruidegom. Samen hadden ze de koppen bij elkaar gestoken en een mooie uitnodiging samengesteld die voor ons al heel wat van hun wensen prijs gaf. Bloemen en kleur zouden de huwelijksdag van dit koppel overheersen.


In een Italiaans kookboek vonden we de verdere inspiratie om hun dag compleet te maken. Replica's van kruisvormige lintornamenten uit een zuiderse processie sierden de ingang van de kerk. Langs het gangpad plaatsten we witte lantaarns en aan de stoelen hingen we felgekleurde bundels lint. Op het altaar voorzagen we drie boeketten van verschillende grootte bestaande uit de bloemen die in de illustratie gebruikt werden.


Na de huwelijksviering verhuisden de ornamenten mee naar de feestzaal en werden ze aan de voordeur geplant om zo de gasten al wapperend te ontvangen. De receptieruimte werd gevuld met een overdosis aan welriekende bloemen en kandelaars met kleurrijke kaarsen.


Ook op de tafels tijdens het diner werd een gelijkaardige setting voorzien. Klassieke witte servetten ruilden we in voor een fellere variant en als naamkaartje kreeg iedere gast en zakje gevuld met bloemzaadjes. Als kers op de taart hing er in de inkomhal een uitvergrootte versie van de illustratie waar iedere gast voor kon poseren bij het binnenkomen.


Wanneer we de dag nadien de bloemen en onze spullen gingen ophalen rook de hele feestzaal nog heerlijk na (instant happiness). Maar de allerleukste en allermooiste anekdote die we overhouden aan het huwelijk van Ruth en Jonathan, dat is die van het bruidsboeket. Deze bruidegom is de dag voor zijn huwelijk speciaal naar onze vaste bloemist gereden (van Gent naar Affligem) om samen met hem het bruidsboeket samen te stellen, hij koos alle bloemen zelf uit en Koen (Hof Ter Klaveren) die voorzag er dan later op de dag een matching boutonnière bij.


Ruth en Jonathan, jullie zijn zo zorgzaam en liefdevol ten opzichte van elkaar dat het aanstekelijk werkt. Jullie staan voor eeuwig in ons geheugen gegrift als de flowerbombs en bij deze willen we jullie bedanken voor de fantastische samenwerking. Het was fijn dat we een onderdeel van jullie mooiste dag mochten zijn.


Veel liefs,

Julie en Eva.65 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

©carte blanche by Atelier Atmosfeer:

Eugeen Bosteelsstraat 40, 9300 Aalst

Oost-Vlaanderen, België

  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon