The One On The Island

Bijgewerkt: 22 nov 2018


Locatie - http://chaletrobinson.be/nl

Fotograaf - www.studionunu.com

Catering - https://www.chouxdebruxelles.be/nl/

Bloemen - Hof Ter KlaverenDe Pitoekes - Bijna een jaar geleden mocht ik eindelijk ja zeggen tegen de liefde van mijn leven. Iets waar ik na een verloving van meer dan twee jaar enorm naar had uitgekeken. Het werd een leuk parcours van plannen en ontwerpen met als eindresultaat een dag die 100% Pitoekes was.


Alles begon voor ons bij de keuze van de locatie. We waren niet op zoek naar een typische feestzaal en onze allergrootste droom was eigenlijk een huwelijksfeest in een bos, maar al gauw bleek dit te omslachtig en onhaalbaar met onze drukke carte blanche agenda. Dus, lieten we al heel snel ons oog vallen op 'Le Chalet Robinson' in Brussel. Niet te groot, heel veel karakter en midden in het groen. Bij deze locatie is ook de catering inbegrepen (choux de bruxelles), opnieuw iets dat we konden afvinken op onze to-do-lijst. Ook de fotograaf lag heel snel vast, ik moet zelfs toegeven de we de keuze van onze trouwdag aangepast hebben aan haar agenda (Nena moest en zou onze mooiste dag vastleggen op beeld).


Maar, toen begon het allermoeilijkste van heel het proces, namelijk een stijl/thema vastleggen. Voor mij was het heel belangrijk om Tom bij alles te betrekken, ook bij de keuze van de bloemen en het ontwerpen van de uitnodigingen. En daar werd het pas echt moeilijk, intussen hadden we al een pak events op de teller en hadden we beide al gezien wat we wel en niet wilden. Ik heb ook heel lang gedacht dat ik als eventstylist de laatste nieuwe trends moest gebruiken en mijn eigen huwelijk het voorbeeld van ons kunnen moest zijn. Wat voor veel frustratie zorgde omdat we maar niet onze draai vonden in die hoop ideeën.


Na wel 7 verschillende ontwerpen hebben we even afstand moeten nemen. We zijn toen echt terug naar de basics gegaan en beginnen uitschrijven wat er bij ons als koppel op het lijf geschreven stond. Zo kwamen we tot een eenvoudige, frisse en speelse uitstraling voor onze uitnodiging en ook de Chalet zou op deze manier vormgegeven worden.


Geen photobooth, want daar zijn we zelf niet zo'n fan van. Wel heel veel bloemen, heel veel kaarsen, een leuk gastencadeautje, heel lekker eten en zalige muziek, meer moest dat voor ons niet zijn. De bijen uit onze uitnodigingen lieten we terugkomen in het gastencadeautje. De dames kregen een potje verse honing mee en voor de heren werd een uniek honingbiertje gebrouwen door mijn broer (Max, hier zijn we je eeuwig dankbaar voor!). Mijn papa die maakte dan weer een grote 3D variant van onze cartoontjes die op het balkon van de Chalet geplaatst werden.


In verschillende flesjes en vaasjes werkten we met een mix van veldbloemen, ranonkels en pioenen. Zelf had ik nooit gedacht dat het een mix van wit, geel en oranje ging worden, maar samen klopte het plaatje opnieuw en was dit voor ons de beste keuze. Voor de mannen in onze suite werd er een eenvoudige boutonniere gemaakt, mijn getuigen kregen een corsage en de bruidsmeisjes en ikzelf gingen voor een bloemenkroon bestaande uit eucalyptus, olijftakken, waxbloemen en trosroosjes. De dag voor ons huwelijk zijn we zelf de feestlocatie en de kerk gaan aankleden, zodat de bediening op de dag zelf enkel nog maar de kaarsen moest aansteken.


En toen was het zover, 6 mei 2017, P-Day :-). Een zonnige dag die heel rustig van start ging. Tom bij zijn ouders met zijn getuigen en vrienden en ik bij mijn ouders, met mijn getuigen en vriendinnen. Nadat iedereen zich klaargemaakt had zette de bus aan bij mij thuis om Tom en zijn familie en vrienden op te halen. Papa en ik vertrokken samen met Xander (best friend en chauffeur) in de ceremoniewagen apart naar de kerk. Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest...


Tijdens de rit naar de kerk wou ik maar 1 ding, bij Tom zijn. Ik wou hem zien in zijn kostuum, was benieuwd naar zijn reactie op mijn bruidslook, ... Er gaan wel duizend dingen door je hoofd. Eenmaal na de kerkdienst viel alle druk van mijn schouders en kon ik volop genieten. Alles verliep perfect, het eten was heerlijk, de muziek was top en de sfeer zat fantastisch. En dan komt het besef van het grote geluk. Het geluk dat je iemand naast je hebt die je doodgraag ziet, het geluk dat je de meest fantastische ouders en schoonouders hebt die je maar kan wensen, het geluk dat je omringd bent door de beste familie en vrienden... Dat is het allermooiste aan trouwen! Dat is waar je nog dagen en weken van geniet, dat is wat ieder huwelijksfeest uniek maakt.


Bedankt aan iedereen die zijn steentje bijdroeg aan het creëren van onze mooiste dag. Wij zijn zo gelukkig dat jullie een onderdeel van ons leven zijn!


Voor eeuwig dankbaar,


Julie en Tom

180 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

©carte blanche by Atelier Atmosfeer:

Eugeen Bosteelsstraat 40, 9300 Aalst

Oost-Vlaanderen, België

  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon