New York, New York...


...ofwel de plek waar ons carte blanche zaadje geplant werd.


Op een zaterdag in februari 2011, tijdens het jaarlijkse nieuwjaarsfeestje van onze familie vroeg Eva me of ik graag meeging naar New York. Samen met een vriendin was ze van plan om eind september, begin oktober nog eens terug te keren naar haar lievelingsstad. Ik was meteen verkocht, ik studeerde af in juni en vond deze reis de perfecte manier om mijn studentenleven achter me te laten.


Zo gezegd zo gedaan en enkele maanden later stonden we met ons drie aan te schuiven om te boarden. Daar op dat moment gebeurde voor het eerst wat in de komende jaren nog heel vaak zou gebeuren. We kregen op hetzelfde moment de slappe lach om iets dat enkel wij gezien hadden. We keken elkaar aan en zonder een woord te zeggen, barstten we samen uit in een lachbui.


New York bracht ons zo dicht bij elkaar dat we na onze terugkomst wekelijks bleven afspreken. Donderdag werd onze vaste dag. Eerst om wat bij te kletsen, lui voor tv cocktails te drinken en te roddelen, maar vooral om te klagen over onze jobs. Want, die waren voor ons veel te eentonig en niet creatief genoeg.


Al snel groeide het idee om samen iets te doen, iets klein. Een soort van hobby waar we misschien wat extra geld mee konden verdien (eerlijk toegegeven was dat zelfs geen prioriteit op dat moment). Er passeerden heel wat ideeën de revue, van een cateringbedrijfje tot professionele kerstboomversierders. Aan creativiteit geen gebrek!


Plots werden we uit onverwacht hoek gecontacteerd via een Facebook bericht. Een bevriend koppel had enkele van mijn interieurprojecten gezien en vond mijn stijl wel leuk. Ze vroegen zich af of ik het eventueel zag zitten om de aankleding van hun trouwzaal te doen. We hebben geen seconde getwijfeld en zijn er meteen volledig voor gegaan en wat hebben we ervan genoten!


Na het trouwfeest volgde al gauw een tuinfeest en nadien een babyborrel welk op zijn beurt gezorgd heeft voor nog drie trouwfeesten. Intussen zijn we drie jaar later. Afgelopen jaar hebben we acht events afgewerkt en staan we te popelen om nieuwe projecten aan te pakken. We bruisen als nooit tevoren van energie en creativiteit en genieten met volle teugen van de mooie projecten die we samen met onze klanten mogen uitvoeren.


Vandaag hervormen we onze klassieke site om tot een blog omdat we jullie graag nog meer willen betrekken in ons carte blanche verhaal. Op regelmatige basis zullen jullie hier een verslag in woord en beeld kunnen terugvinden van onze events. Daarnaast gaan we jullie ook de nodige tips en tricks bezorgen die wij op ons pad tegenkwamen en delen we af en toe een receptje van de chefs waarmee we reeds mochten samenwerken.


Ben je geïnteresseerd in deze extra portie carte blanche? Dan mag je je altijd inschrijven op onze mailinglist.


Tot volgende week!

Julie en Eva

88 keer bekeken0 reacties

©carte blanche by Atelier Atmosfeer:

Eugeen Bosteelsstraat 40, 9300 Aalst

Oost-Vlaanderen, België

  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon